CSN Lascăr Pană din Baia Mare, primul inaugurat de MTS în ultimii 18 ani

 In Știri

Ministrul Tineretului și Sportului Bogdan Matei, secretarul de stat Cosmin Butuza și directorul general din MTS Daniel Jianu s-au aflat în weekend în Baia Mare, în vizită la Complexul Sportiv Național “Lascăr Pană”.

 

Oficialii MTS au purtat întâi o discuție cu Sorin Andrei, directorul CSN Baia Mare, despre despre problemele prioritare care trebuie rezolvate în acest an și despre investițiile necesare la acest CSN, primul inaugurat de MTS în ultimii 18 ani.

Ministrul TS s-a deplasat apoi la principalele baze sportive ale Complexului din Baia Mare, printre care bazinul acoperit, Sala Polivalentă și stadionul de rugby „Arena Zimbrilor”. Ultima oprire a delegației MTS a fost la Hotelul Sport din cadrul aceluiași complex din Baia Mare, un stabiliment poziționat foarte bine, dar care necesită investiții substanțiale.

„Complexul Sportiv Național din Baia Mare este un obiectiv extrem de important pentru sportul românesc. Am ținut să vin aici și să văd cu ochii mei despre ce este vorba și care este starea bazelor sportive. Avem câteva baze în stare bună și care găzduiesc frecvent competiții importante, cum ar fi Sala Polivalentă, Arena Zimbrilor sau bazinul acoperit. Dar, din păcate, sunt și baze destul de depășite și care trebuie refăcute din temelii, de la bazinul descoperit sau terenul de atletism până la Hotelul Sport. Acesta din urmă este prioritatea noastră, pentru că un asemenea CSN are nevoie de un loc care să asigure condiții optime de cazare pentru sportivi. Vom demara cât mai rapid procedurile pentru alocarea unui buget pentru demararea lucrărilor de modernizare și sper să vină cât mai curând ziua când acest CSN va ajunge la standardele înalte de care au nevoie sportivii de performanță”, a spus Bogdan Matei.

Ministrul TS s-a deplasat duminică și la Satu Mare, unde a avut întâlniri cu directorul Clubului Sportiv Satu Mare, Marcel Tarța, cu antrenori din oraș și cu directorul DJTS Adrian Ardelean. A fost vizitată apoi și sala de scrimă, locul de unde, de-a lungul anilor, s-au format multe talente și mari campioni, dar și sala de jocuri unde avea loc un turneu de fotbal pentru juniori.

„Mă bucur că am reușit să vizitez sala de scrimă și apoi clubul nostru sportiv din Satu Mare, aici este o pepinieră de tradiție, unde s-au format mari campioni. Per ansamblu, chiar dacă a fost o vizită scurtă, cu un program foarte condensat în aceste zile, am văzut ce mi-am dorit și mi-am făcut o imagine clară despre activitatea și nevoile sportului din această zonă a țării”, a spus ministrul Bogdan Matei.